Mobile Fidelity

O Mobile Fidelity izdanjima, posebno pod robnom markom "Original Master Recording" nije potrebno trošiti previše riječi. Mnoge su audiofilske i "audiofilske" kompanije i/ili labele dolazile i odlazile, MoFi je osta(ja)o. Od 1977 godine do danas! Podatak vrijedan divljenja. U međuvremenu je promijenio pokojeg vlasnika, no filozofija je ostala ista. Ne samo to, Mobile Fidelity i nadalje neovisno investira u razvoj tehnologija koje doprinose kvalitetnijoj reprodukciju audio zapisa u našim hifi sustavima. A ideja je dosta jednostavna, uzeti originalno snimljeni master i napraviti kako treba sve ono što slijedi nakon toga, u lancu do finalnog proizvoda (bio to CD, SACD, gramofonska ploča). To dakako uključuje pažljivi mastering na vrhunskim uređajima, custom made lancima u kojima je konačni rezultat dobar koliko je dobra i najslabija komponenta. Jedan loš spojni kabel, glava za rezanje pogonjena osrednjim pojačalom ili slično rezultirat će osrednjim izdanjem. Da ne spominjemo ono što slijedi nakon toga, sve do konačnog proizvoda kojeg vi kupite. Na gradnji tih lanaca za Mobile Fidelity sudjelovali su mnogi vrhunski stručnjaci iz raznih povezanih grana, kao npr. Tim de Paravicini, Ed Meitner, Nelson Pass... ili kompanije kao Theta Digital, Sony i mnogi drugi.

MoFi Patricia BarberZa divno čudo MoFi je danas jači nego ikad, a gdje se nekoliko novih izdanja priprema svaki mjesec. Ono što posebno veseli je repertoar koji je proširen na nove stilove glazbe i sve nas "mlađe" vrlo veseli pojava nove edicije, pod imenom "Silver Label", na kojima će se pojavljivati i nešto "manje zahtjevna" glazba. Neki naslovi priznajem iznenadili su i mene (poput Sisters of Mercy, Inxs, Rod Stewart...). Ovo očito pokazuje da možemo očekivati i značajniju širinu u budućnosti, pa osim "kultnih" izdanja šanse da se "i naš omiljeni album nekog izvođača" nađe na repertoaru značajno rastu.

Ono što MoFi izdanjima daje "dodatnu težinu" je i njihova vrijednost nakon što naslov postane OOP (out of print). Ne treba puno truda za potražiti po eBayu ili drugim sličnim stranicama, cijena svakom izdanom naslovu kroz vrijeme raste i većinu možete u korištenom stanju prodati skuplje nego ste izvorno platili novo. Neka danas dostižu i basnoslovne cifre, uključujući i neka ne tako davna. Tako npr sva boxed izdanja Patricie Barber, a koja smo donedavno imali u prodaji, sada kada su OOP dostižu cijene od 200$-400$, ovisno o stanju i naslovu. Ako ste sačuvali neotvoreno izdanje, možete računati na dodatnu premiju sa cijenom, jer kolekcionari i audiofili širom svijeta spremni su platiti i do 50% više za originalno zapakirao izdanje (sealed).

Patricia Barber MFSL

I u našem popisu naslova dostupnih direktno sa zaliha različito će biti označeni redovni naslovi i OOP naslovi, shodno tome i cijene su različite. Na samom kraju popisa bit će izlistana i neka druga audiofilska izdanja, od davno ugašenog DCC-a (jednog od najvećih majstora masteringa ikad - Steve Hoffmana), pa do rijetkih i sjajno zvučečih japanskih izdanja, pretežito jazza.

Za kraj, MoFi proizvodi i najtraženije unutarnje omote za ploče (inner sleeves), četke za mokro i suho pranje ploča i razni drugi pribor. Kako je potražnja za kvalitetnim unutarnjim omotima konstanta i na hrvatskom tržištu, tako su u svakom trenutku dostupni sa zaliha, detalje potražite u pregledu ispod. Glazbeni naslovi, za potrebe ovog kratkog pregleda, bit će jednostavno podijeljeni u 2 glavne kategorije, digitalne i analogne nosače, ako oko nekog naslova trebate dodatno pojašnjenje slobodno nam pošaljite email putem Kontakt linka na vrhu stranice.

Izdanja možete naručiti / kupiti kontaktom na email, dostava može i poštom nakon uplate obračunatog iznosa na naš žiro račun. Ukoliko želite naručiti izdanja koja su trenutno dostupna, ali ih mi nemamo na zalihama, to je također moguće, u kojem slučaju je neophodna uplata od 50% ukupne cijene unaprijed, a ostatak po isporuci. Manji popusti su u takvim situacijama mogući, ali samo kod većih narudžbi. Ukoliko je naslov koji želite naručiti već na našem popisu i/ili naručen, tada nije potrebna uplata unaprijed.

Hornet d.o.o. ne nudi naslove izdavača u maloprodaji, ukoliko ste zainteresirani za neko izdanje ili druge proizvode iz Mobile Fidelity kataloga javite nam se putem Kontakt linka na vrhu stranice i rado ćemo pomoći informacijom gdje se to kod nas može kupiti.