Mundorf silver/oil kondenzator

Mundorf

Elektroničke komponente iz proizvodnje tvrtke Mundorf EB Gmbh spadaju u sam vrh materijala za gradnju audio uređaja i rijetka su veća kompanija koja uspijeva opstati u ovom segmentu industrije. Ono što ih krasi su kontinuirane inovacije i istraživanje, te vrlo prihvatljive cijene za ono što nude. Dovoljno o kvaliteti njihovih proizvoda govori i podatak da mnoge audio kompanije širom svijeta ugrađuju njihove elemente u svoje najprestižnije uređaje, što se primarno odnosi na signalne kondenzatore u raznim primjenama i visoko-kvalitetne zavojnice u proizvodnji zvučnika. Ovdje i napomena da u određenom segmentu svoje proizvodnje njihove kondenzatore koristi čak i Audio Note UK, pa se tako na primjer u napajačkom dijelu flagship modela predpojačala M9 Phono nalaze upravo Mundorf silver/oil kondenzatori. Okolnosti su htjele da upravo mi spojimo ove dvije sjajne kompanije i njihove vlasnike, no to je ovdje manje važno.

AN-E SEC SignatureAsortiman proizvoda u gami Mundorfa je preširok da bi bilo izvedivo držati zalihe svih elemenata i komponenti, pa su neki od njih dostupni odmah, a ostali isključivo po narudžbi. Ono što nastojimo konstantno imati na zalihama se prvenstveno odnosi na kondenzatore. U najvećoj mjeri to važi za visoko-naponske izvedbe veznih film kondenzatora (serije MCap, Supreme, silver/oil, silver/gold i silver/gold/oil), no ima nešto i ostalih (elektrolita i TubeCap modela). Isto tako trajno su za zaliha dostupne njihove srebro/zlato žice za samogradnju i ožićenja, pa i za gradnju vlastitih visoko-kvalitetnih spojnih i zvučničkih kablova (0.5mm i 1.0mm promjera). Ono što nikako nije dostupno sa zaliha su zavojnice. Kao jedna od specijalnosti Mundorfa, one se proizvode u toliko tipova i vrijednosti da je bilo kakvo držanje na zalihama nemoguće.

Ovdje još samo ukratko pobrojana područja proizvodnje, dok detalje o svakom pojedinačnom proizvodu možete pronaći u priloženom katalogu proizvoda. Mundorf proizvodi slijedeće kategorije elemenata - film/signalni kondenzatori u 6 kategorija, elektrolitski kondenzatori, film i blok napajački kondenzatori za visoki napon, zavojnice za skretnice u desetak različitih izvedbi, s posebnom napomenom na folijske zavojnice motane na zračnoj jezgri, nenadmašne na visokotonskim i srednjetonskim sekcijama. Uz žice (srebro/zlato) dostupne u nekoliko izvedbi tu je i nekoliko kategorija pribora, poput srebro/zlato lema, zvučničkih priključaka (rijetko dostupne leptir izvedbe u visokoj kvaliteti, za zvučnike velike snage i debljih priključnih kabela) i slično.

Cijene su donedavno bile dostupne u svim njihovim katalozima i za sve dijelove i elemente u ponudi, no to se je sad promijenilo, pa su za neke kategorije sada cijene na upit. Glavni razlog tome su stvarno velike razlike u poreznim i inim opterećenjima za različite zemlje, ali i velike fluktuacije cijena sirovina (ovdje posebno bakra i srebra, od presudne važnosti za Mundorf), pa dijelom i stalne promjene tečaja Eura prema ostalim valutama. Sve listane cijene u katalogu proizvoda ispod su važeće i za naše tržište, a za ostale pošaljite upit ili provjerite kod velikih on-line prodavača. Kao i mnogi drugi proizvođači materijala Mundorf se nudi na raznim takvim stranicama, od kojih je za europsko tržište Hi-Fi Collective najrelevantniji i sa najvećom ponudom: www.hificollective.co.uk Uz to samo napomena kako su sve prikazane cijene kod njih bez poreza i transportnih troškova (stoga su označene kao +VAT + PP).

Stranice proizvođača:Mundorf coil

Katalog proizvoda: